· Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in karate!​ ·

Wat is karate?

De Chinese monnik Daruma Taichi is circa 2000 jaar geleden begonnen met karate. Op een gegeven moment bereikte karate het eiland Okinawa. Lees verder….

Wat is karate?

De Chinese monnik

De Chinese monnik Daruma Taichi is circa 2000 jaar geleden begonnen met karate. Op een gegeven moment bereikte karate het eiland Okinawa, waar karate gedurende 1000 jaar geperfectioneerd werd naar een zelfverdedigingsmethode. Karate is voornamelijk geperfectioneerd in de staande krijgskunst. De karate sport bevat de volgende aspecten: stoottechnieken, traptechnieken, knie- en elleboogslagen en open hand-technieken.

Begin twintigste eeuw

In het begin van de twintigste eeuw bracht de, van Okinawa afkomstige, Gichin Funakoshi de karate sport naar Japan waar de sport verder ontwikkeld werd. Zo werden onder andere meer onderdelen van de Japanse krijgskunsten geïntegreerd. Denk hierbij aan worpen, verwurgingen, klemmen en drukpunttechnieken.

Midden jaren vijftig van de vorige eeuw werd de eerste karate organisatie, De Japan Karate Association (JKA), opgericht.

Wat betekent karate?

Karate betekent in het Japans letterlijk lege (Kara) hand (Te). De naam is ontstaan doordat Karate oorspronkelijk een vorm van zelfverdediging was, die werd beoefend zonder wapens. De term ‘do’ staat voor ‘de weg’. Dit symboliseert de weg die de karateka moet doorlopen om zijn/haar doel te bereiken, het trainen en het ontwikkelen van vaardigheden op fysiek en mentaal vlak.  

Iemand die karate beoefend noemt men een karateka. Het word ka is een achtervoegsel voor Japanse krijgskunstenaars. Meer voorbeelden hiervan zijn: Budo-ka, Judo-ka en Jiujitsu-ka.

Naast vechttechnieken train je bij karate ook: 

  • Zelfvertrouwen
  • Zelfbeeld
  • Structuur
  • Normen en waarden
  • Respect
  • Doorzettingsvermogen
  • Assertiviteit
  • Weerbaarheid

Lees verder

Ben jij geïnteresseerd?

Neem dan gerust contact op en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug!

+31 630538276

Beschikbaar van 8:00 tot 20:00

WhatsApp 06-40240106

E-mail eduwin0210@home.nl

0 Shares

Welkom bij Karate-do Archida

Jouw informatie
Jouw abonnementsvorm

Welkom bij Karate-do Archida

Schrijf je hieronder in!

Jouw informatie
Jouw abonnementsvorm