· Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in karate!​ ·

Waar is karate goed voor?

Karate is een intensieve verdedigingssport, die de nadruk legt op behendigheid en evenwicht. Je leert alle spieren van het lichaam te beheersen. Lees verder….

Waar is karate goed voor?

Intensieve verdedigingssport

Karate is een intensieve verdedigingssport, die de nadruk legt op behendigheid en evenwicht. Je leert alle spieren van het lichaam te beheersen. Er zijn maar weinig sporten waarbij het lichaam zo compleet wordt getraind als bij karate. Snelheid, kracht, lenigheid en coördinatie spelen in deze sport een belangrijke rol, net als concentratie en reactievermogen. Op een speelse manier (voor kinderen) leer je om lichaam en geest samen te laten werken en je ademhaling goed te gebruiken. Karate is een gecompliceerde bewegingskunst, die alleen door veel trainen goed beheerst kan worden.

Karate voor jeugd

Karatelessen voor de jeugd kenmerken zich door hun opvoedkundige karakter. Het moderne karate kent nog steeds een Japanse traditie, waarin zelfbeheersing, weerbaarheid, respect en discipline een grote rol spelen. Kinderen kunnen in de sport hun energie kwijt en zullen na de training ook meer geconcentreerd en gedisciplineerd zijn. Daarnaast is karate goed voor de weerbaarheid en kan de sport bijdragen aan het zelfvertrouwen van kinderen.

Karate voor volwassenen

Karate voor volwassenen ziet er veel uit zoals karate bij kinderen. Het speelse blijft er op een leuke manier nog wel in zitten, maar er wordt ook serieuzer getraind. Er komt meer fysieke kracht bij kijken, omdat je uitgegroeid bent en je jezelf verder kunt ontwikkelen zonder daarbij je spieren een schadelijk klap te geven. Fysieke kracht trainen we met het eigen lichaamsgewicht en enkele attributen.

Lees verder

Ben jij geïnteresseerd?

Neem dan gerust contact op en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug!

+31 630538276

Beschikbaar van 8:00 tot 20:00

WhatsApp 06-40240106

E-mail eduwin0210@home.nl

0 Shares

Welkom bij Karate-do Archida

Jouw informatie
Jouw abonnementsvorm

Welkom bij Karate-do Archida

Schrijf je hieronder in!

Jouw informatie
Jouw abonnementsvorm