· Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in karate!​ ·

Oorsprong van karate

Karate vindt zijn eerste oorsprong circa 2000 jaar geleden in China, bij de Indische monnik Daruma Taichi. Lees verder….

Oorsprong van karate

Ontstaan Okinawa-te

Karate vindt zijn eerste oorsprong circa 2000 jaar geleden in China, bij de Indische monnik Daruma Taichi. Taichi ontwikkelde een techniek die zijn leerlingen monniken lichamelijk en geestelijk sterker maakte en hen zou beschermen op verre reizen. Deze monniken werden de geweldigste vechters van China genoemd. Het duurde niet lang of deze zelfverdedigingstechniek drong ook door tot de Japanse provincie Okinawa, een eilandengroep in de Oost-Chinese zee. Daar werd het gecombineerd met een methode van vuistvechten en kreeg het de naam Okinawa-Te.

Gichin Funakoshi – Okinawa

Gichin Funakoshi werd in 1869 in Shuri, Okinawa geboren. Op elfjarige leeftijd deed hij al aan vechtsport. Toen hij zelf een meester was geworden, trok hij in 1916 naar het Japanse hoofdeiland. Hij combineerde het Okinawa-Te met oudere Japanse vechtsporten. Hieruit ontstond het moderne Japanse karate. Hij gaf demonstraties en maakte grote indruk op een heleboel mensen, onder wie de latere keizer Hirohito van Japan. Langzaam verspreidde karate zich over Japan. Gichin Funakoshi wordt als vader van het moderne karate beschouwd.

“Het uiteindelijke doel van karate is geen nederlaag of overwinning, maar de verbetering van het karakter van de beoefenaar. Gewelddadig zijn, is zwak zijn.”

Lees verder

Ben jij geïnteresseerd?

Neem dan gerust contact op en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug!

+31 630538276

Beschikbaar van 8:00 tot 20:00

WhatsApp 06-40240106

E-mail eduwin0210@home.nl

0 Shares

Welkom bij Karate-do Archida

Jouw informatie
Jouw abonnementsvorm

Welkom bij Karate-do Archida

Schrijf je hieronder in!

Jouw informatie
Jouw abonnementsvorm