· Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in karate!​ ·

Karate kleding

Bij karate gelden kledingvoorschriften. Je beoefent karate altijd op blote voeten en draagt een wit pak. Lees verder….

Karate kleding

Kleding

Bij karate gelden kledingvoorschriften. Je beoefent karate altijd op blote voeten en draagt een wit pak. Dit pak bestaat uit een broek en een jas. De broek heet een gi en de jas heet een kimono. Een karatepak is gemaakt van een dunne stof en heeft een losse pasvorm om goed te kunnen bewegen tijdens het trappen en stoten. Om je middel knoop je een band, de obi, om te zorgen dat de karatejas dicht blijft zitten.

Beschermers

Tijdens de karate trainingen maken we ook gebruik van bescherming, zoals handbeschermers en een bitje. Voor volwassenen worden er ook regelmatig kickbokshandschoenen gebruikt. 

Bandensysteem

Iedereen die begint met karate krijgt de witte band. Door na het nodige oefenen steeds moeilijkere examens af te leggen, kan er een hogere graad, een Kyu, worden behaald en daarmee een andere kleur band verdiend worden.

De volgorde van de kleuren van de banden is wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart. Waarbij tussen de graden ook slips toegevoegd worden (dit geldt alleen voor kinderen onder de 13). Voor alle banden tot de zwarte band kan je bij de karateschool waar je traint een examen afleggen. Voor de zwarte band (1e t/m 5e Dan) moet een landelijk examen afgelegd worden bij de Karate-do Bond Nederland. Hierna volgt de rood/wit geblokte band (6e t/m 9e Dan), deze kun je alleen krijgen voor bijzondere prestaties. Tot slot volgt de rode band (10e Dan). Deze band is heel bijzonder en alleen voor karate grootmeesters. In Nederland komt dit bijna niet voor.

Lees verder

Ben jij geïnteresseerd?

Neem dan gerust contact op en we komen zo spoedig mogelijk bij je terug!

+31 630538276

Beschikbaar van 8:00 tot 20:00

WhatsApp 06-40240106

E-mail eduwin0210@home.nl

0 Shares

Welkom bij Karate-do Archida

Jouw informatie
Jouw abonnementsvorm

Welkom bij Karate-do Archida

Schrijf je hieronder in!

Jouw informatie
Jouw abonnementsvorm